dinsdag 1 december 2015

Nieuwe Citroën, Peugeot èn Toyota

PSA Peugeot Citroën en Toyota Motor Europe (TME) presenteren de opvolgers van de Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Toyota Proace. De drie auto’s, die in hun personenautoversies Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller en Toyota Proace gaan heten, worden in maart 2016 op de Autosalon van Genève officieel gelanceerd.

De drie voertuigen komen daarna in de loop van de eerste helft van 2016 op de markt. De eerste foto’s en video’s laten de Spacetourer, Traveller en Proace zien als voertuigen die eenzelfde ietwat gedrongen carrosserievorm hebben als de Renault Trafic, Opel Vivaro en ook de Ford Transit, met de zelfde hoog opgetrokken neus. Interieurbeelden en verdere details zijn nog niet vrijgegeven.



“We zijn verheugd om deze drie nieuwe voertuigen voor te stellen als resultaat van de samenwerking tussen Toyota Motor Europe en PSA Peugeot Citroën. Door deze overeenkomst konden we een nieuwe, efficiënte voertuigbasis ontwikkelen om onze klanten over de hele wereld moderne en bijzonder aantrekkelijke producten in hun segment te bieden”, aldus Patrice Lucas, Directeur Programma’s en Strategie bij PSA Peugeot Citroën.



“We zijn erg blij dat de samenwerking die we in 2012 met PSA Peugeot Citroën begonnen vandaag een hele nieuwe generatie van de Toyota PROACE doet ontstaan”, zei Johan van Zyl, President en CEO van Toyota Motor Europe.  “De teams hebben hard gewerkt, samen en binnen elk merk, en ik ben er zeker van dat onze nieuwe PROACE, en al zijn varianten, het aanbod solide en duurzame voertuigen die onze klanten van Toyota verwachten zal verrijken.”



De Toyota Proace is sinds 2013 gebaseerd op de wagens van de bestaande generatie Peugeot Expert en Citroën Jumpy. Het akkoord dat in 2012 werd ondertekend voorzag ook in de gezamenlijke ontwikkeling van varianten van de volgende generatie, en deze samenwerking zou verder reiken dan 2020. Een precieze lancering van de nieuwe modellen was echter niet gecommuniceerd. Daarom zijn deze drie nieuwe bestelauto’s in één keer een mooie verrassing. De drie auto’s worden geproduceerd in de fabriek van PSA Peugeot Citroën van Sevelnord, in Valenciennes, Frankrijk.



(bron: www.bestelauto.nl)