donderdag 24 april 2014

De nieuwe Fiat Ducato (Facelift)

Na de Peugeot Boxer en Citroën Jumper is het nu tijd voor vernieuwing aan de Italiaanse kant van de besteller-drieling: Fiat heeft de Ducato eveneens aan een facelift onderworpen.

Samenwerkingsverbanden tussen autofabrikanten komen in alle segmenten voor, maar onder de bedrijfswagens gaat het vaak een stap verder dan bij personenauto’s. De Fiat Ducato was eigenlijk alleen door de grille te onderscheiden van z’n Franse broertjes, en dat blijft ook na de facelift het geval. Dat betekent dat ook hier wat gemener kijkende koplampen te vinden zijn, optioneel voorzien van led-dagrijverlichting. Bij de facelift besteedden de fabrikanten ook aandacht aan de gebruikskosten: de voorbumper bestaat uit drie delen, zodat een eventuele schade relatief goedkoop te repareren is.

Het motorenaanbod van Fiat is wat breder dan bij de Fransen: waar die het met 110 of 180 pk moet doen, biedt het Italiaanse alternatief MultiJets met 115, 130,150 pk en 180 pk. De Fiat is de enige van de drie die ook in Amerika kopers naar zich toe moet trekken: de auto wordt daar verkocht onder Dodge’s bedrijfswagenlabel Ram. Nederlandse prijzen van de Fiat Ducato worden in een later stadium bekendgemaakt.


(bron: AutoWeek)


Accessoires voor de Fiat Ducato