woensdag 22 februari 2012

Eerste foto's nieuwe Ford Transit

Ford laat op de in maart te houden Autosalon van Genève de Ford Tourneo Custom Concept zien. Dat is ook een ‘vooruitblik' op de nieuwe Transit, zegt Ford.


De Tourneo Custom Concept is een auto die gericht is op personenvervoer, maar bronnen rond TTM.nl zeggen dat de nieuwe Ford Transit, die op de IAA in Hannover zal worden geïntroduceerd, qua uiterlijk identiek is aan de hier getoonde auto.

De Tourneo Custom Concept is voorzien van hetzelfde kinetic Design als de nieuwste personenauto's van Ford en dat geeft de auto een dynamisch uiterlijk. Ook het interieur vertoont gelijkenissen met de nieuwste generatie Focus.

Ford Transit 2012

Met de Tourneo Custom Concept trapt Ford een serie introducties af en wordt de aandacht gevestigd op een nieuwe familie van 1-tons people-movers en bestelauto's voor verschillende wereldmarkten, uitgezonderd Noord-Amerika.





"De naderende komst van een geheel nieuwe people-mover en bestelauto is een bijzonder moment voor ons," vertelt Gale.  "Het nieuwe model levert flink wat gespreksstof op en we zien ernaar uit om er snel meer over te vertellen."



Deze nieuwe reeks wordt aangedreven door verbeterde versies van de nieuwe 2.2-liter Duratorq TDCi-dieselmotor, die in 2011 is geïntroduceerd. Auto-Stop-Start behoort tot de standaarduitrusting en Ford streeft naar het laagste brandstofverbruik. Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar: 100 pk, 125 pk en 155 pk.  Alle uitvoeringen worden vergezeld van een handgeschakelde zesversnellingsbak en beschikken over voorwielaandrijving. Deze reeks modellen is beschikbaar in een groot aantal carrosserievarianten en met twee wielbases (SWB en LWB), wat indien nodig meer ruimte voor bagage of goederen mogelijk maakt.

Ford presenteert later in 2012 grotere Transits met een hoger laadvermogen. Deze modellen worden wereldwijd op de markt gebracht, ook in Noord-Amerika, en beschikken over achterwielaandrijving.
"2012 is een zeer belangrijk jaar voor Ford, want we beginnen met het uitrollen van een geheel nieuwe reeks bedrijfsauto's," vertelt Odell.  "Onze toonaangevende bedrijfsauto's hebben een geweldige reputatie opgebouwd als het aankomt op de prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid, en onze nieuwe reeks zal de lat in het segment naar een hoger niveau tillen."



(bron: TTM / Arjan Velthoven)