zaterdag 7 augustus 2010

Facelift Mercedes-Benz Vito

Dit najaar zullen de nieuw Vito en Viano van Mercedes-Benz leverbaar zijn. Deze nieuwelingen kenmerken zich door comfort, duurzaamheid, en rendement. Daarnaast leggen ze de lat voor bestelwagens op een nóg hoger niveau. Dat geldt niet alleen voor het nieuwe interieur, maar ook voor de uitstraling en de compleet nieuwe aandrijflijn.

Uniek is de BlueEFFICIENCY technologie die verantwoordelijk is voor een uiterst laag brandstofverbruik en een lage uitstoot. Daarbij voldoen de nieuwe bestelwagens in alle uitvoeringen aan de emissienorm EU5. De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik zijn tot 15 procent lager in vergelijking met de vorige generatie. Met een verbruik van 6.9 liter op de honderd kilometer zijn zij de zuinigste in hun klasse.


2010 Mercedes-Benz Vito

Hiervoor zorgt niet alleen de motortechniek van de compleet nieuwe generatie van vier- en zescilindermotoren van Mercedes-Benz, maar ook de BlueEFFICIENCY technnologie. Met onder andere een ECO-start-stop systeem en banden met lagere rolweerstand wordt het brandstofverbruik gereduceerd. De nieuwe Eco Gear-zesversnellingsbak (is standaard in combinatie met alle viercilinder dieselmotoren) zorgt voor lagere toerentallen. Dat draagt eveneens bij aan de verlaging van emissies en het brandstofverbruik.


De stille en krachtige dieselmotoren in de Vito en Viano kunnen variëren in vier en zes cilinder Dieselmotoren met vermogens van 70 kW (95 pk) tot wel 165 kW (224 pk). Al deze motoren zijn uitgerust met een roetfilter. Het nieuwe onderstel combineert rijcomfort en rijplezier met rijveiligheid. Zowel de voor- als de achteras zijn tot in detail opnieuw onder de loep genomen en modelspecifiek compleet nieuw op elkaar afgestemd. Dat heeft erin geresulteerd dat het rijgedrag van de Vito en Viano hoog scoort als het gaat om comfort en strakker sturen.


Het interieur kenmerkt zich doordat het stiller dan ooit tevoren is. Ook hebben beide nieuwelingen attractieve bekleding en de is functionaliteit en het bedieningsgemak nog verder verhoogd. De opwaardering van de cockpit reikt van nieuwe bedieningsknoppen tot een vierspaaks multifunctioneel stuur.

Bij het exterieur van de nieuwe Mercedes-Benz Vito en Viano vallen onder meer de markante koplampen in de stijl van de huidige Mercedes-Benz personenwagens op. De Viano heeft tevens een nieuw gestylde achterkant. Daardoor heeft deze nieuwe generatie van Mercedes-Benz meer dan ooit een eigen karakter gekregen.

(bron: ATW)