dinsdag 16 februari 2010

Elektrische besteller voor 10 mille

De Russische GAZ Group vernieuwde de lichte bedrijfswagen van het type Gazelle en lanceerde tevens een elektrische versie van dit voertuig die maar 10.300 euro kost.
GAZ, tot vorig jaar eigenbaar van het Britse LDV, introduceerde een vernieuwde versie van de Gazelle lichte bedrijfsauto. Die moet de leemte opvullen die is ontstaan door het wegvallen van LDV.  De wagen wordt gemaakt in de GAZ fabriek in Nizhniy en heeft een GVW van 3,5 ton. Sinds de introductie van het voorgaande model in 1994 zijn er  ruim 1,5 miljoen van geproduceerd. Men heeft in Rusland een marktaandeel van 54%.
 
 
De Gazelle wordt naar 40 landen geëxporteerd waaronder Noorwegen en Duitsland. De nieuwe versie heeft veel niet-Russische componententen zoals schokdempers en een koppeling van Sachs en stuurbekrachtiging van ZF.

De wagen is er op dit moment helaas alleen met een 123 pk sterke benzinemotor. Men werkt aan versies voor LPG terwijl later dit jaar een diesel volgt. Wel beschikbaar is een elektrische versie van de Gazelle voor emissievrije zônes. Deze kost slechts 10.300 euro. Nadere technische gegevens zijn niet bekend.