zaterdag 2 januari 2010

Mercedes-Benz en Renault gaan samen bestelauto ontwikkelen

Daimler en Renault gaan een samenwerking aan met als doel het gezamenlijk ontwikkelen van een nieuw platform voor de Smart FourFour en voor de Renault Twingo. Verder heeft Daimer interesse in de Renault Kangoo bestelauto.

De samenwerking betreft eigenlijk het hele gebied onder de C-klasse want men kijkt ook naar de opvolger van de huidige A-klasse. De eerste resultaten van de samenwerking kunnen in 2014 tegemoet worden gezien. Naar alle waarschijnlijkheid zal  Renault zich vooral richten op motoren en aandrijflijnen terwijl Daimler de algehele ‘voertuigarchitectuur’ voor zijn rekening zal nemen.

Ten aanzien van de Kangoo vermoeden insiders dat Daimler interesse heeft om dit voertuig één op één van de Fransen over te nemen.
 
De meeste fabrikanten verwachten in het segment van de Kangoo en ook daaronder -de Fiat Fiorino- de komende jaren een forse groei.  Daimler heeft  onvoldoende aanbod in deze lichte segmenten. Tenslotte is Renault geïnteresseerd in de batterijtechnologie waar Daimler mee bezig is en in elektrotractie in het algemeen.