donderdag 20 augustus 2009

Volkswagen vernieuwt T5 transporter

Volkswagen staat op de komende IAA met de vernieuwde Volkswagen T5 Multivan en California. De vernieuwde Transporter komt later dit jaar maar kan al wel besteld worden.
  
Uiterlijk is de T5 meer in lijn gebracht met de Golf: Vergelijkbare koplampen en een radiateur met chroomstrips. Verder andere mistlampen, nieuwe buitenspiegels en aan achterkant eveneens nieuwe verlichtingsarmaturen. Nieuw zijn verder de 2,0 liter viercilinder turbodieselmotoren met Common-Rail die naar keuze leverbaar zijn met vermogens van 62 kW/84 pk, 75 kW/102 pk, 103 kW/140 pk en 132 kW/180 pk.
 
 
Men claimt een brandstofverbruik dat per 100 km 1,9 liter lager ligt dan bij de oude modellen. Alle dieselmotoren voldoen aan Euro 5 en alle hebben standaard een roetfilter. De beide zwaarste diesels kunnen met de 7-gangs DSG automaat worden geleverd. Enig overblijvende benzine motor is het model met  85 kW/115 pk dat eveneens aan euro 5 voldoet. De V6 vervalt. Verder is ook in het interieur het nodige verbeterd. Een nieuwe optie is een systeem voor bandenspanning bewaking. 



(bron: TTM, Pieter Wieman)