dinsdag 18 augustus 2009

LDV hoopt op overname

Bestelauto-importeur LDV Group Benelux is failliet verklaard. Dat blijkt uit het insolventieregister. Voor de in surseance van betaling fabrikant Maxus worden er momenteel overnamegesprekken gevoerd door de bewindvoerders. 

Henk Kruit, voormalig directeur van het gefailleerde LDV Group Benelux, meldt in een onlangs verstuurde brief aan de dealers dat drie van de kandidaten de productie in Birmingham willen houden, en dat één kandidaat de productie wil overhevelen naar Azië. "Nog steeds zijn accountants van de diverse bieders in de fabriek i.v.m. de Due diligence onderzoeken", staat in de brief. "Voor alle dealers én het LGB (LDV Group Benelux - red) personeel is te hopen dat het dubbeltje de goede kant op valt. Zo niet, dan is het MAXUS verhaal definitief over."
De Birmingham Post meldt vandaag dat de bewindvoerders van Pricewaterhouse Coopers in een vergevorderd stadium zijn met één van de gegadigden die de productie in Birmingham willen houden. 
 
 
 
Eerder liep een overname door het Maleisische Weststar spaak. LDV is onderdeel van de Russische GAZ Group, dat als industrieel partner ook betrokken is bij een mogelijke overname van Opel door Magna. 

Bij importeur noch fabrikant is momenteel iemand bereikbaar voor commentaar.