zaterdag 22 maart 2014

Ook Opel Vivaro in het nieuw

Als Renault de Trafic vernieuwt, dan kan Opel natuurlijk niet achterblijven met de technisch verwante Vivaro. En dus is ook die auto vernieuwd.

Zojuist zagen we de nieuwe besteller van Renault opduiken. Als de Trafic wordt vernieuwd, dan kan Opel z'n Vivaro natuurlijk niet in z'n oude kloffie laten zitten. Ook de Duitsers hebben hun vernieuwde ruimtewonder gepresenteerd.

Het uiterlijk van de Vivaro komt natuurlijk behoorlijk overeen met dat van de nieuwe Trafic. Alleen het bumperwerk en de grille lijken af te wijken van die van z'n Franse broer. We zien een grille met meer chroom en een relatief bescheiden Opel-logo.

Opel meldt dat de nieuwe Vivaro 22 centimeter in de lengte is gegroeid, informatie die Renault nog even voor zich hield. De nieuwe pakezel komt in twee lengte- en hoogtematen beschikbaar, en beide uitvoeringen zijn dus 22 centimeter langer dan voorheen. Uiteraard komt de Vivaro als gesloten bestelauto, met een dubbele cabine en als personenbus op de markt.

Onder de motorkap legt Opel de 1,6-liter CDTI en de 1,6-liter CDTI BiTurbo. Exacte gegevens weten we niet, maar net als de Trafic moet ook de sterkste Vivaro onder de 6.0 l/100 km kunnen duiken. De nieuwe Vivaro staat deze zomer bij de Nederlandse dealers.


bron: AutoWeek