zaterdag 22 maart 2014

Phase nouveau: Nieuwe Renault Trafic

Renault heeft vandaag z'n vernieuwde Renault Trafic gepresenteerd. Nog altijd een bus, maar nu met het huidige familiegezicht van Renault.

De Trafic van vandaag draait alweer sinds 2001 mee, dus een opvolger is meer dan welkom. De auto, een broertje van de Nissan Primastar en Opel Vivaro, is in een volledig nieuwe jas gestoken en moet in de zomer bij de Nederlandse dealers staan.

De Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker heeft de nieuwe Trafic een vleugje van het hedendaagse familiegezicht van Renault meegegeven. We zien een groot, centraal geplaatst logo op de neus en langgerekte lichtunits aan de voorzijde. De vooruit ligt schuiner dan voorheen, maar de kenmerkende 'bobbel' boven de cabine is behouden gebleven.

Onder de kap komen we twee varianten van de geblazen 1,6-liter dCi-dieselmotor tegen, één met een enkele en één met twee turbo's. Die laatste krachtbron mobiliseert naar verwachting 160 pk. De eerste zal een 110 of 130 pk sterke versie betreffen. Renault meldt dat de twinturboversie onder de grens van 6 l/100 km moet kunnen duiken. Op meer technische gegevens zullen we nog even moeten wachten.


Bron: AutoWeek