zaterdag 22 maart 2014

Grote broer van de Hyundai H300 in de maak

Het succes van de H300 smaakt blijkbaar naar meer, en dus komt Hyundai binnenkort met een bedrijfswagen die in een klasse hoger opereert.

De Hyundai H300, die in andere landen onder meer als H1 door het leven gaat, doet het heel aardig op de Nederlandse bedrijfswagenmarkt. De besteller weet in het segment waar ook de Volkswagen Transporter in valt heel wat kopers aan zich te binden, reden voor Hyundai om ook de strijd met de grotere Crafter aan te gaan. Deze foto’s tonen een eerste blik op het wapen dat de Koreanen daarvoor willen inzetten.
Het design van dit soort auto’s wordt natuurlijk ernstig aan banden gelegd door het doel dat ze dienen. Ook deze Hyundai is dus vooral een grote, vierkante bus, al zijn er aan de voorzijde wel duidelijk merk-eigen elementen te vinden. We zien een Santa-Fe achtige, zeshoekige grille met grote lamellen. De koplampen zijn voorzien van LED-dagrijverlichting, terwijl het dimlicht door lenzen de wereld in schijnt. Opvallend is dat Hyundai kiest voor een vrij bescheiden, lage neus, terwijl de meeste concurrenten voor een steeds dikkere, hogere voorgevel opteren.

In deze klasse is het gebruikelijk dat bedrijfswagens in verschillende lengte- en hoogtevarianten worden aangeboden. Deze Hyundai lijkt daarop geen uitzondering: de forse overhang achter en de stevige dakopbouw wekken de indruk dat er ook versies met een bescheidener maatvoering zullen zijn. Volgend jaar weten we meer: naar verwachting komt de grote Koreaan halverwege 2015 op de markt.Bron: AutoWeek

We schreven hier al eerder over in dit bericht:
http://ototaal.blogspot.nl/2014/01/nieuwe-bedrijfswagen-hyundai-op-komst.html