zaterdag 8 september 2012

Paus rijdt voortaan elektrische Kangoo

Paus Benedictus XVI zien we meestal in een aangepaste Mercedes M-Klasse voorbij komen. Tijd voor wat milieuvriendelijkers. Dat moeten de mensen van Renault gedacht hebben. Het Franse automerk deed de paus namelijk twee elektrische Kangoo Z.E.'s cadeau.

Bij het zomerhuis van paus Benedictus XVI in het Italiaanse Castel Gandolfo leverde Renault een witte Kangoo Z.E. af. Het behoeft geen uitleg dat de dit niet de reguliere besteller is die Jan Modaal bij de dealer kan aanschaffen.

KangooPaus

Het elektrische personenbusje heeft een dak dat kan worden geopend, ook kunnen de achterste zijramen indien nodig worden verwijderd. Om toegang tot het cadeau voor de 85-jarige Benedictus te vergemakkelijken is de Kangoo uitgerust met een elektrisch uitklapbaar opstapje. De Franse carrosseriebouwer Gruau, verantwoordelijk voor de aanpassingen, heeft verder twee enorme fauteuils uit de Renault Vel Satis in de Kangoo's gelepeld. 

Carlos Ghosn, topman van Renault, was blijkbaar in een gulle bui en deed nog een tweede Kangoo Z.E. cadeau. Deze is gegeven aan het Gendarmerie Corps of Vatican City, de beveiligsunit van het Vaticaan. Deze is in het blauw uitgevoerd, met gele bestickering aan de zijkant. Net als de witte Kangoo is ook deze aangepast om de paus veilig en comfortabel van A naar B te kunnen vervoeren.

Voor de aandrijving zorgt de krachtbron die we al kennen uit de reguliere Kangoo Z.E. Dat betekent dat de Z.E's zijn uitgerust met een 60 pk sterke elektromoter en een lithium-ion accupakket. Daarmee moet het personenbusje zo'n 170 kilometer ver komen. In beide pausmobielen kunnen vier mensen meerijden. De elektrische Renault's zijn woensdag door Carlos Ghosn aan Benedictus overhandigd.Bij het zomerhuis van paus Benedictus XVI in het Italiaanse Castel Gandolfo leverde Renault een witte Kangoo Z.E. af. Het behoeft geen uitleg dat de dit niet de reguliere besteller is die Jan Modaal bij de dealer kan aanschaffen.

(bron: AutoWeek)