dinsdag 18 september 2012

Nieuwe lichte GAZ besteller

De Russische GAZ Group komt eind van dit jaar met een nieuwe generatie lichte bedrijfsauto's op de markt. Het instapmodel kost 13.000 euro. De premiere vindt plaats op de Moscow International Automobile Salon in december van dit jaar.

Het gaat om de Gaz Gazelle Next modellen. De wagens hebben naar zeggen van de fabrikant veiligheidssystemen vergelijkbaar met die van een personenauto. Er zijn drie modellen: Een model met 3,5 ton GVW met open aluminium laadbak, een 19 persoons minibus en een prototype van het zustermerk Sobol NEXT met 2,8 ton GVW. Op termijn zal het assortiment gaan lopen tot 5 ton.





















Klanten krijgen een keuze uit verschillende types zoals een open laadbak, dubbele cabine, gesloten bestelwagen of uitvoeringen zeven zitplaatsen. In totaal komen er meer dan 100 modellen. De wagens worden aangedreven door een Cummins ISF 2,8 motor die voldoet aan de Euro-4-normen maar kan worden opgewaardeerd naar Euro-5 en Euro-6. Van 1995 tot 2010 produceerde GAZ in Gorki meer dan 1,5 miljoen voertuigen. De GAZ bestelwagens zijn de meest populair lichte bedrijfswagens in Rusland en omstreken. Afgelopen jaar produceerde GAZ rond 87000 Gazelle en Sobol voertuigen.

(bron: TTM, Arjan Velthoven)