woensdag 5 september 2012

Mercedes-Benz Citan vanaf 11.990 euro

De vanaf-prijs van de nieuwe Mercedes-Benz Citan is vastgesteld op 11.990 euro voor de basisversie op grijs kenteken, zo maakte de importeur tijdens de persintroductie in Kopenhagen bekend. Het volumemodel van de Citan, dat naar verwachting 80% van de verkopen voor zijn rekening gaat nemen, gaat 13.250 euro kosten inclusief airco. De zuinigste versie valt in de 20%-bijtellingsklasse.


"Qua prijsstelling zitten we precies tussen enerzijds de Kangoo, Partner en Doblò en anderzijds de leider in dit segment, de Caddy", aldus Jorus Vos, Manager Bestelwagens van Mercedes-Benz Nederland. "De komende vier maanden worden erg belangrijk voor ons", aldus Vos. "Wij stappen dan in een voor onze organisatie nieuw segment, dat groter is dan de segmenten waarin wij met de Vito en Sprinter reeds actief zijn.In Nederland worden er in de klasse van de Citan, dat wij ‘small van segment' noemen, een kleine 23 duizend eenheden verkocht. Als ik voorzichtig mik op een volume van 25.000 exemplaren in 2013 - wetende dat deze categorie bestelauto's steeds meer in trek raakt vanwege toenemende stadsdistributie en de trend van downsizing bij ondernemers - denken wij 2.500 exemplaren van de Citan te kunnen verkopen. Een marktaandeel van tien procent dus." Daarvan zullen er 1.900 een grijs kenteken hebben; de ‘gele' Citans zullen volgens Vos hun weg vooral vinden naar het aangepaste vervoer voor gehandicapten."
Jorus Vos ziet vooral mogelijkheden voor de Citan bij de zogenaamde ‘single brand-klanten', bedrijven die uitsluitend Mercedes-Benz (en eventueel smart) rijden. "Daar kunnen we nu vol aan tafel", aldus de manager bestelwagens. Als extra troef is er een all-in-leaseprijs van 340 euro genoemd waarmee de verkopers de boer op kunnen. De dealers hebben de Citan vanaf 27 oktober in de showrooms.

(bron: Automobiel Management)