donderdag 12 juli 2012

Renault 15 jaar Europees marktleider bestelwagens

Renault Group meldt bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers, dat het met hun bedrijfsauto's een toename van het marktaandeel heeft bereikt in alle regio's waar het actief is. Renault begint daarnaast aan het vijftiende achtereenvolgende jaar als Europees marktleider op het gebied van lichte bedrijfswagens.

Wereldwijd is het marktaandeel van de bedrijfswagens van Renault en Dacia met 0,4 procent gestegen. Het concern verkocht in deze categorie 182.700 voertuigen in totaal. Het marktaandeel in thuisland Frankrijk is liefst 32,9 procent, wat een veel hogere score is dan de groep bereikt met de personenauto's van Renault en Dacia. In Europa is dat met 173 duizend voertuigen een aandeel van 16,4 procent. Vorig jaar was dat 15,1 procent.

Gerekend naar zowel personen- als bedrijfsauto's, is het Europese marktaandeel van Renault Group beduidend kleiner, namelijk 9,3 procent. Het merk Dacia speelde naar verhouding een marginale rol op bestelautogebied want het verkocht slechts 9,3 duizend auto's. Deze situatie zal in de toekomst waarschijnlijk veel positiever uitpakken als de nieuwe Dacia Dokker Van leverbaar is.

(bron: Automobiel Management)