dinsdag 24 juli 2012

‘PSA wil staatssteun om fabriek open te houden’

PSA Peugeot Citroën wil staatssteun om de sluiting van een tweede Franse fabriek af te wenden. Dat meldt Automotive News Europe. Eerder deze maand maakte de fabrikant al bekend een fabriek in Frankrijk te moeten sluiten en duizenden banen te schrappen.

Vakbonden
PSA wil dat de overheid een belastingvoordeel of andere vorm van steun toezegt voordat de fabrikant zich committeert aan de bouw van een nieuw model in de Sevel Nord fabriek in het Noord Franse Lieu Saint-Amand.

De fabrikant wil de steunaanvraag niet bevestigen. “Het belangrijkste voor Sevel Nord is dat we een overeenkomst kunnen sluiten met de vakbonden”, aldus een woordvoerder tegen Automotive News.

Concurreren
Gisteren maakte PSA bekend bestelwagens voor Toyota te willen gaan bouwen op haar eigen platform in Sevel Nord. Maar om een toekomstige generatie bedrijfswagens daar te bouwen moet de fabriek scherper gaan concurreren en dus in de arbeidskosten snijden.

PSA wil de lonen twee jaar lang bevriezen, minder vakantiedagen geven en flexibelere werktijden invoeren. Als de productiviteit niet wordt verbeterd, wordt de productie mogelijk verplaatst naar Vigo in Spanje.

Er werken 2.700 mensen bij de Sevel Nord fabriek.


(bron: AutomotiveOnline)