zaterdag 21 juli 2012

Pilote gaat busjes bouwen: de "Pilote VAN"

Pilote bestaat komend seizoen 50 jaar. Om dit te vieren heeft Pilote haar gamma uitgebreid met verschillende nieuwe indelingen en modellen. Onder andere worden er integraal modellen gemaakt met een lengte van 5.99!

Van
Naast alle nieuwigheden richt Pilote de pijlen ook op de busjes. De eerste busjes van Pilote de F600DGA met dwars bed, en de F630DGJA met enkele bedden zijn stoer en zeer compleet.

Pilote VAN

Rond September zullen de modellen bij verschillende dealers te zien zijn.

De F600DGA heeft een lengte van 5.99 en is uitgerust met een 115pk zware motor. Optioneel is de 2.3 130pk alsook een variant met automaat. Pilote staat bekend om haar goede isolatie. Dit heeft zij dan ook in de busjes teruggebracht. De zijwanden zijn zo voorzien van een stevige laag isolatie waartegen aan de houten binnenwand is geplaatst. Ook handig zijn de houten vlonders onder het bed. Hierop kan men gewoon lopen en eronder plaatst men eenvoudig de stoelen en tafel.

In totaal zijn er vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen. Het ledig gewicht ligt rond de 2800 kilo en is te beladen tot 3300 kilo. De verswatertank heeft een inhoud van 110 liter en de vuilwatertank kan 80 liter opvangen.

Prijzen worden binnenkort bekend gemaakt
(bron: Pilote)