maandag 13 februari 2012

Fiat Strada vernieuwd

Fiat heeft de Strada vernieuwd. Het uiterlijk is gewijzigd en er is een sterkere Multijet diesel.

De Fiat Strada is al jarenlang de compacte pickup in het programma van Fiat. Voor het nieuwe jaar is de auto fors vernieuwd. Hij is meteen herkenbaar omdat de voor- en achterzijde zijn vernieuwd. De 1,3-liter Multijet diesel krijgt er tien pk bij en komt op een totaal van 95 pk de trekkracht is 200 Nm. Als gemiddeld verbruik wordt 5,2 liter op 100 km opgegeven. Verder heeft de motor een Euro 5-kwalificatie.

De Working is de meest basale Strada. Hij heeft standaard abs, een bestuurders- en passagiersairbag, gordelspanners, stuurbekrachtiging en een in hoogte verstelbaar stuur. Dan volgt de Trekking, die een in carrosseriekleur gespoten voorbumper heeft en voorzien is van mistlampen. Verder is er een luxueuzer dashboard met onder meer de schakelaars voor de elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels. Verder is er centrale vergrendeling met afstandbediening en heeft het achterruit een beschermrooster met een ladderhouder.

Avonturier
De Adventure is opnieuw de meest opvallende Strada. Hij heeft een offroad-uiterlijk en 15 inch wielen. Hij wordt geleverd op ‘mixed use’-banden zodat hij ook op het onverhard zijn mannetje staat; ook de differentieel lock draagt daar aan bij, wat handig is met aandrijving op alle vier de wielen. Verder heeft de Adventure een zogeheten multifunctioneel display op het dashboard, stoere verstralers en handbediende airco.

Net als voorheen is de Strada er met een enkele en een dubbele cabine. Hij mag een geremde aanhanger trekken van maximaal duizend kilo; ongeremd kan dat tot maximaal 450 kilo. Het laadvermogen van de pickup is 705 kilo. De Fiat Strada is te koop voor prijzen vanaf 12.700 euro zonder btw en bpm

(bron: AutoWeek)