vrijdag 16 september 2011

VW Amarok nu ook met achttraps automaat


Volkswagen levert de stoere Amarok pick-up tegenwoordig ook met een automatische versnellingsbak. De bak heeft maar liefst acht verzetten, waardoor de harde werker meteen een vleugje uit de topklasse mee krijgt.

Een achttrapsautomaat was tot op heden nog redelijk voorbehouden aan auto’s uit de hogere segmenten. Denk bijvoorbeeld aan de Audi A8, maar ook BMW levert een volautomatische achtbak uit de schappen van ZF in onder meer de 7-serie, 5-serie en X3. Al is het voorVolkswagen zelf ook geen onbekende, want dezelfde automaat die nu in de Amarok leverbaar wordt, hangt ook al in de Touareg.

Volkswagen Amarok

Volgens VW combineert de transmissie een hoge mate van comfort met een relatief laag verbruik. De Amarok 2.0 TDI Bluemotion Technologies verbruikt volgens z’n makers gemiddeld 7,6 liter diesel per honderd kilometer, waarmee hij zelfs spaarzamer is dan de handgeschakelde variant. De automaat is bovendien te combineren met de nieuw geïntroduceerde TDI bi-turbo motor met 180 pk en vierwielaandrijving. Die sterkste versie van de Amarok kan – ook met de nieuwe automaat – een aanhanger van maar liefst 3.200 kilo trekken.

(bron: AutoWeek)