donderdag 19 november 2015

Renault Master 4×4 voor Mammoet Rallysport

Het Mammoet Rallysport Dakar team kan sinds afgelopen weekend beschikken over een Renault Master 4×4. De Dakar-Master, omgebouwd door Oberaigner, zowel off-road rijden als tegelijkertijd meerdere personen vervoeren door de dubbele cabine van  Snoeks Automotive. Afgelopen weekend is het voltallige Mammoet Rallysport Dakar team gepresenteerd aan het publiek in Harskamp, de thuishaven van rallyrijder Martin van den Brink.
Mammoet Rally team press 4 low res
Het standaardchassis van de Renault Trucks Master 165.45 Gesloten Bestel L3H2 met achterwiel aangedreven dubbellucht is speciaal voor het Mammoet Rallysport Dakar team omgebouwd naar een 4×4 uitvoering. Oberaigner heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van aandrijfsystemen wat doorslaggevend was voor de keuze. Oberaigner heeft een krachtig 4×4 concept ontwikkeld voor de Renault Master. Het systeem is beschikbaar voor verschillende Renault modellen die handgeschakeld zijn en achterwielaandrijving hebben.


Mammoet Rally team press 1 low res
“De complete 4×4 uitrusting weegt slechts 150 kg waardoor het voertuig niet veel zwaarder wordt. Voor wordt het voertuig verhoogd met 65 mm en achter met 45 mm hierdoor heeft het een gunstige bodemvrijheid. De Master beschikt over een groot laadvermogen en uitstekende rijeigenschappen. De 4×4 functie kan worden ingeschakeld wanneer dit nodig is. Bij een gladde of modderige ondergrond bijvoorbeeld. Bovendien blijft door gebruikt van ESP en ABS de controle van de voertuigdynamiek gehandhaafd tijdens normaal gebruik”, verklaart Erik Lenssen, Product Manager bij Renault Trucks Nederland.
Mammoet Rally team press 6 low res

(bron: TTM.nl)