donderdag 24 april 2014

Citroën Jumper vernieuwd

Zojuist zagen we hoe Peugeot z'n Boxer in een nieuwe verpakking heeft gestopt, en ook Citroën presenteert nu de vernieuwde versie van z'n werkpaard: de Jumper.

De Jumper is een broertje van de Peugeot Boxer en de Fiat Ducato, het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de versie van Citroën behoorlijk lijkt op z'n landgenoot.

Ook voorop de Jumper zien we een stoerder ogende, dikke neus waar optioneel led-verlichting op te krijgen is. Het nieuwe front is volgens Citroën overigens veiliger voor voetgangers. Voorlopig moeten we het met deze ene afbeelding doen, maar we gaan er voor het gemak van uit dat ook de Jumper een opnieuw getekend interieur krijgt dat helemaal in lijn is met het binnenste van de Boxer.

Traction Control, Hill Decent Control, Lane Departure en een bandenspanningssensor, het hele arsenaal aan veiligheidssystemen is natuurlijk aanwezig in de vernieuwde Fransman. Onder de kap vinden we e-HDi dieselmotoren die in de stad 0,5 l/100 km zuiniger moeten zijn. De Jumper verschijnt zowel in bestel- als personenjas op de markt. Nederlandse prijzen en een introductiedatum zijn nog niet bekend.


(bron: AutoWeek)