woensdag 15 mei 2013

Chevrolet City Express is omgekatte Nissan NV200

Kruisbestuiving is in busjesland aan de orde van de dag en het meest recente koppeltje wordt gevormd door de Nissan NV200, die de blauwdruk vormt voor de Chevrolet City Express.


De Nissan NV200 is een populair ding; niet alleen wordt-ie ingezet als taxi in wereldsteden als Londen en New York, ook concurrerende merken maken graag gebruik van de arbeid die Nissan in het busje stak. Mitsubishi doopte de voormalig ‘Van of the Year’ om tot Delica D:3 en nu heeft Chevrolet aangeklopt in Japan of het z’n eigen emblemen op de NV200 mag plakken.

General Motors en Nissan ondertekenden vandaag een contract voor de levering van de tot Chevrolet City Express omgetoverde Nissan NV200 (foto 4). Vanaf de herfst van 2014 komt de auto op de markt in de VS en Canada. Op de vraag of de City Express ook naar Europa en/of Nederland komt, antwoordt de woordvoerder van Chevrolet Nederland ontkennend. “Maar mocht er op een gegeven moment behoefte blijken te bestaan voor dit model, dan zullen we kijken of we ‘m ook hierheen gaan halen.”

(bron: AutoWeek)