woensdag 18 november 2009

Amerikaanse carrière voor Fiat Dolbò Cargo

Fiat gaat de nieuwe Doblò in de toekomst ook verkopen in Amerika onder de merknaam Ram. Dat is het nieuwe bedrijfsautomerk van het herrezen Chrysler.

Fiat heeft eerder deze week de nieuwe Doblò gepresenteerd. Vanaf januari gaat die onze wegen bevolken. In 2012 maakt de auto de oversteek naar Amerika. Dat meldt het vakblad Automotive News. Daar wordt het een model van het bedrijfsautomerk Ram, dat onlangs is ontstaan bij de Chrysler Group. Fiat treedt daarmee in de voetstappen van Ford, dat onlangs is begonnen met de Amerikaanse verkoop van de Transit Connect – een concurrent in de klasse van de compacte bestellers.
 
Ford haalt de Amerikaanse Transit Connect gewoon uit de Turkse fabriek. Het ligt voor de hand dat de Doblò in de Turkse vestiging van Fiat wordt gehaald, waar de auto voor de Europese markt wordt gebouwd. Daarnaast is er een mogelijkheid dat de Amerikaanse Fiat wordt gemaakt in Brazilië, waar de Italianen de besteller voor Latijns-Amerika maken. Het is nog onduidelijk of ook de personenautoversie de oversteek maakt.

(bron: AutoWeek)