maandag 16 november 2009

Nissan NV200 International Van of the Year

De nieuwe bestelauto van Nissan, de NV200, is verkozen tot International Van of the Year. Deze prijs is niet te verwarren met de Nederlandse praktijkprijs Bestelauto van het Jaar van AM. Dat werd eind september de Mercedes Vito.

In de jury van de International Van of the Year 2010 hebben 23 gespecialiseerde bedrijfsautojournalisten uit Europa zitting. De jury was in het bijzonder onder de indruk van het feit dat Nissan het is gelukt een compacte bestseller te ontwikkelen die ‘nieuwe standaarden zet op het gebied van binnenruimte in relatie tot de buitenafmetingen', aldus de jury. De NV200 is door Nissan ontwikkeld en bedoeld als bedrijfsauto voor alle markten van de wereld. De auto wordt ook weredldwijd geproduceerd. De auto staat al de verkoop in Japan en de verkopen in Europa beginnen deze maand.
 
 
 
Recentelijk heeft Nissan bekendgemaakt dat een kleine bestelauto op basis van de NV200 de tweede volelektrische auto in Japan zal zijn. De eerste is de vijfpersoons Nissan Leaf die eind 2010 in Japan, in Europa en in de VS wordt gelanceerd.

(bron: Automobiel Management)