dinsdag 17 september 2013

Nieuwe Renault Trafic op komst!

De huidige Renault Trafic ziet er met z’n gebolde dak nog steeds onderscheidend uit, maar het model loopt alweer mee sinds 2001. Renault is dan ook hard bezig met een nieuw model, en die zien we nu voor het eerst.

Om maar meteen bij de bolling in het dak te blijven: het ziet ernaar uit dat dat kenmerkende stukje design gaat verdwijnen. De auto op de foto’s heeft een cabine die gewoon naadloos de lijn van het dak volgt. Recht van achteren verandert er een stuk minder: nog steeds lopen de zijkanten kaarsrecht omhoog om zoveel mogelijk ruimte te scheppen, en nog steeds lijken de laaddeuren geflankeerd te worden door twee ‘pilaren’ die de achterlichten bevatten.

Aan de voorkant blijft bijna niets bij het oude. De neus wordt, precies zoals we dat bij een andere recente besteller als de Ford Transit Custom zien, een stuk hoger. In plaats van naadloos in de voorruit over te lopen kiest de motorkap nu zijn eigen weg, waardoor er veel meer een echte ‘neus’ ontstaat.  De grote grille biedt aan de bovenzijde plaats voor een enorm logo, terwijl de koplampen vanuit een nog hogere positie over de weg uitkijken.

De huidige Renault Trafic is er ook als Opel Vivaro en Nissan Primastar. Dat die Nissan-versie er ook weer komt lijkt ons gezien de steeds strakkere banden tussen Renault en Nissan vanzelfsprekend, maar of ook Opel weer meedoet is nog niet bekend. We verwachten de nieuwe Trafic in de tweede helft van 2014 voor het eerst in vol ornaat te mogen aanschouwen.


(bron: AutoWeek)