woensdag 27 maart 2013

Mercedes showt nieuwe Sprinter

In het voorjaar laat Mercedes-Benz de nieuwe Sprinter debuteren. Zo ver is het nog niet, maar de beelden die Mercedes nu vrijgeeft geven al een goede indicatie over hoe de nieuwe Sprinter eruitziet. Mercedes introduceert nu al vijf nieuwe assistentie- en veiligheidssystemen.




Op het Mercedes-Benz Vans TecForum, gehouden op het Boxberg testcircuit, liet Mercedes-Benz aan een selecte kring genodigden de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter zien. Die blijft tot nader order nog even onder een doek staan, maar de gecamoufleerde versie mag wel aan de wereld getoond worden. Duidelijk is dat de nieuwe Sprinter een iets bollere neus krijgt en ook een grille die geheel in lijn is met de Citan bestelauto, en dus ook met de Antos en Actros trucks. De bollere voorkant en de grotere grille duiden erop dat er op het gebied van motoren ook wel nieuws zit aan te komen voor de Sprinter.




Op Boxberg gaf Mercedes-Benz een uitgebreide presentatie van vijf nieuwe veiligheids- en assistentiesystemen. Drie daarvan zijn nog nooit eerder op bestelauto’s gemonteerd. Crosswind Assist is een systeem dat helpt om de bestelauto op koers te houden bij sterke zijwind. Collission Prevention Assist alarmeert de chauffeur als hij te dicht op andere auto’s nadert. Blind Spot Assist waarschuwt de chauffeur als er een andere weggebruiker in zijn dodehoek zit. Mercedes-Benz introduceert ook Lane Keeping Assist en Highbeam Assist.

(bron: Bestelauto.nl)