woensdag 24 oktober 2012

Volkswagen T2 nu écht uit productie


Het doek valt nu definitief voor de Volkswagen T2, de tweede generatie van het Volkswagen-busje. Na 63 jaar stopt de productie van het busje in Brazilië, de laatste plek waar het iconische model nog van de band rolde.

De T2 moet wegens nieuwe regelgeving omtrent veiligheid in Brazilië nu echt het veld ruimen. Om aan de wet te blijven voldoen, moet het model uitgerust worden met ABS en zowel een bestuurders- als bijrijdersairbag. Dat gaat voor de T2 niet meer gebeuren, weet autonieuwssite Autocar te melden. In andere Zuid-Amerikaanse landen zou de T2 gewoon nog verkocht mogen worden, de nieuwe regelgeving geldt immers alleen voor Brazilië. Maar omdat Brazilië de grootste automarkt is in Zuid-Amerika is het niet meer rendabel om de productie van de T2 door te zetten.
Dagelijks worden er nog 251 T2'tjes gemaakt in Sao Paulo. Het busje is verkrijgbaar met 1.4 Total Flex benzine- of ethanolmotor die respectievelijk 78 en 80 pk leveren. Daarmee bereikt de oude van dagen in ongeveer 16,5 seconden de 100 km/h. Bij 130 km/h is het uit met de pret.

Naar alle waarschijnlijkheid rolt de laatste Volkswagen T2 op 31 december volgend jaar van de Braziliaanse band. In totaal is het busje dan 63 jaar in productie geweest.


(bron: AutoWeek)