donderdag 17 november 2011

Twee dealers gaan Ford Transit Connect Electric verkopen

Azure Dynamics Corporation, Fords Amerikaanse partner bij de ontwikkeling, verkoop en service van de Transit Connect Electric, heeft twee Nederlandse dealers aangesteld. 

Ford Ardea Auto zal de volledig elektrische bestelauto op de Nederlandse markt gaan verkopen vanuit haar vestiging te Rotterdam Zuid, de Ford Van Kalmthout vestiging in Hoofddorp en de Ford Fitis vestiging in Amersfoort. Ford Amsterdam zal de Transit Connect Electric gaan verkopen vanuit de vestiging in Amsterdam Zuid-Oost. De prijs van de Transit Connect Electric is vastgesteld op van 43.995 euro.



Ford-dealer Ardea Auto zal vanuit drie vestigingen in Rotterdam Zuid, Hoofddorp en Amersfoort de Transit Connect Electric op de Nederlandse markt brengen, waarbij de coördinatie in handen is van Ardeaauto Rotterdam Zuid. Sinds 2006 is Ford-dealer Ardea Auto een onderdeel van de Stern groep, waarvan de Van Kalmthout vestiging in Hoofddorp en de Fitis vestiging in Amersfoort ook deel uitmaken. Hans de Jager, Vestigingsdirecteur van Ardea Auto Rotterdam Zuid: "Wij zien grote mogelijkheden voor de Transit Connect Electric in Nederland. Wij zijn verheugd dat wij het vertrouwen hebben gekregen om de distributie te verzorgen van deze geavanceerde bestelauto."

Ford Amsterdam zal vanuit haar twee vestiging in Amsterdam Zuid-Oost deze elektrische Transit gaan verkopen. "Het modelaanbod van Ford voor de zakelijke markt is zeer divers en behoort tot de meest duurzame van Europa. De Transit Connect Electric is wat ons betreft een perfecte toevoeging aan onze portfolio. Duurzame mobiliteit wordt steeds belangrijker en de Transit Connect Electric kan daarbij een belangrijke rol spelen," aldus Arjen Oosterwal, Directeur van Ford Amsterdam.

De Transit Connect Electric is een volledig elektrische uitvoering van de Transit Connect met lange wielbasis. De Transit Connect Electric is ontwikkeld in samenwerking met Azure Dynamics, Fords partner op het gebied van geëlektrificeerde bestelauto's. De elektrische Transit Connect is uitgerust met een in eigen beheer ontwikkelde Force Drive elektrische aandrijving, die wordt gevoed door een geavanceerde accu van Johnson Controls-Saft. Met een vermogen van 28 kWh haalt de Transit Connect Electric een maximumsnelheid van 120 km/u. De maximale actieradius bedraagt 130 km. Het volledig opladen van de lithium-ion accu kost, bij gebruik van een Europees standaard 230-volt stopcontact, circa acht uur. Met een laadvolume van 3,7 m3 en een laadvermogen van 500 kg zal de Transit Connect Electric met name interessant zijn voor wagenparkbeheerders die voorspelbare en kortere routes exploiteren.

De Transit Connect Electric heeft een vanafprijs van 43.995 euro, exclusief BTW. Deze elektrische Ford heeft een uitgebreide standaarduitrusting, met ondermeer airconditioning, zijschuifdeuren links en rechts, een audiosysteem met CD-speler, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare voorportierramen en centrale dubbele portiervergrendeling met afstandsbediening. De bestuurdersstoel is 8-weg verstelbaar, verwarmbaar en is voorzien van een armleuning.