vrijdag 5 februari 2010

Luchtvering voor de nieuwe Renault Master/Opel Movano

VARSSEVELD – Het Nederlandse bedrijf VB-Airsuspension heeft een volledige achteras luchtvering ontwikkeld voor de onlangs aangekondigde Renault Master / Opel Movano. Tijdens de Franse Solutrans beurs (2 – 6 maart), zal de optie luchtvering gepresenteerd worden. 

In het diepste geheim is bij VB-Airsuspension de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuw type luchtvering voor het Frans / Duitse bedrijfswagenduo. Inmiddels zijn er talloze testkilometers gemaakt en zit de firma uit Varsseveld in de afsluitende fase van het testtraject.


Met gecamoufleerde voertuigen heeft VB-Airsuspension tests uitgevoerd onder de meest extreme omstandigheden. Voor deze ontwikkeling is nauwgezet samengewerkt met de fabrikant en is VB-Airsuspension bij aanvang van het Master / Movano project betrokken bij de ontwikkeling.

Er is een breed productprogramma ontwikkeld, passend voor alle voertuigvarianten van het nieuwe bedrijfswagenduo. Zo kunnen de chassis cabine, gesloten bestel en combi/bus uitvoeringen voorzien worden van luchtvering, ongeacht of deze voorwiel- of achterwiel aangedreven zijn. Daarnaast zal  VB-Airsuspension binnen afzienbare tijd ook komen met een volledige vooras luchtvering.
 
Voor de nieuwe serie Renault Master / Opel Movano verwacht VB-Airsuspension een groot deel van de voertuigen te gaan uitvoeren met de revolutionaire nieuwe luchtvering. Voor branches als; autotransport voertuigen, ambulances en campers is luchtvering een pré. Maar ook voor mobiele werkplaatsen, auto’s met glasrasteel, dierentransport en rolstoel- / personenvervoer is luchtvering een waardevolle aanvulling. Tevens kunnen de VB-Airsuspension systemen klantspecifiek aangepast worden met een aantal optie mogelijkheden, voor een nog betere functionaliteit per doelgroep. 

De voordelen van luchtvering zijn;
> Meer comfort 
> Verbeterde rij eigenschappen 
> Verhoogde veiligheid 
> Makkelijker in -en uitladen van het voertuig, dankzij de hef -en  zakmogelijkheid     
 
Met deze nieuwe producten heeft VB-Airsuspension haar programma met luchtvering en overige vering producten verder uitgebreid en kan hiermee een totaaloplossing bieden op het gebied van vering voor lichte bedrijfswagens.