donderdag 15 oktober 2009

Renault erkenning voor VB-Airsuspension

Léan Verstoep, Directeur Verkoop van Renault Nederland overhandigde aan Iginio Voorhorst, Commercieel Directeur van VB-Airsuspension het eerste Nederlandse "Agrément Carrossier"-certificaat en bevestigde hiermee de langdurige en succesvolle samenwerking tussen beide bedrijven.

Vermeldenswaardig is dat VB-Airsuspension ook het eerste "Agrément Carrossier" in Europa ontvangt dat buiten de Franse landsgrenzen door Renault wordt uitgereikt. Dit onderstreept maar weer eens de vooraanstaande rol die de Nederlandse bedrijfswagen constructeur voor Renault betekent.

Het "Agrément Carrossier" maakt onderdeel uit van het kwaliteitssysteem van Renault en bevestigt dat de producten van VB-Airsuspension voldoen aan de eisen van de Franse automobielfabrikant. In de nabije toekomst hoopt Renault aan meerdere erkende carrosseriebedrijven een dergelijke certificering te mogen overhandigen.
Kwaliteitsborging
Renault kent een Europees kwaliteitscontrolesysteem voor erkende carrosseriebedrijven. Het "Agrément Carrossier" is een natuurlijke doorontwikkeling van het Renault Accord Produit en geeft aan dat gecertificeerde bedrijven er alles aan doen om de klanttevredenheid op gebied van veiligheid, duurzaamheid, kwaliteit en serviceniveau op het hoogste niveau te houden.

Eerder ontving VB-Airsuspension al erkenning op productniveau voor luchtveringssystemen op de Renault (Grand) Espace, de Renault Trafic en de Renault Master.

De kracht van lucht
Veersystemen van VB-Airsuspension worden voor diverse toepassingen gebruikt, maar ze hebben één ding gemeen: het adaptieve karakter van lucht maakt het mogelijk om het veergedrag aan te passen aan het specifieke gebruik van het voertuig.

Zo is het mogelijk om middels het "aflaten" van lucht een voertuig te laten "knielen" om zodoende een eenvoudige toegang van het voertuig te bewerkstelligen, een toepassing die veelal gebruikt wordt bij rolstoeltoegankelijke voertuigen zoals de Renault Espace en Kangoo.

De luchtveersystemen maken het tevens mogelijk om het comfort verder te verhogen (ambulances en minibussen) of een asymmetrische belading te compenseren. Zo wordt luchtvering veelal toegepast bij intensief gebruikte voertuigen zoals servicewagens en campers.

Intensieve samenwerking
Door de intensieve samenwerk0ing met het hoofdkantoor van Renault wordt het Varsseveldse VB-Airsuspension al in een vroegtijdig stadium betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe veersystemen en werken Engineers van Renault zij aan zij met de ontwikkelaars van VB-Airsuspension om de onderdelen van beide bedrijven optimaal op elkaar af te stemmen.

Ook op het gebied van Marketing, Verkoop en After Sales slaan beide bedrijven de handen ineen, zo kunnen (potentiele) klanten voor productinformatie over luchtvering op Renault Bedrijfswagens terecht bij de Account Managers van het Renault PRO center en zijn zij ook bij hen op het juiste adres voor After Sales en Service.
 
Meer informatie over de producten van VB-Airsuspension op deze site


(bron: Renault Nederland)