donderdag 25 september 2014

Iveco Vision is stoere bus van de toekomst

Dankzij de IAA voor bedrijfsauto's in Hannover lijken we voor vandaag ons format omgegooid te hebben tot BusjesWeek. Het voorlopig laatste busje van de dag is overigens een knaller van Iveco: de Vision Concept.

Wie denkt dat bestelbusjes en ander praktisch vervoer altijd een saai en voorspelbaar vormgegeven exterieur hebben, geeft Iveco vandaag ongelijk. De Italianen tonen in Hannover namelijk deze Vision Concept, een studiemodel dat vooruitblikt op de toekomst van de bestelbus.We zien een stoer ogende concept-car met A-stijlen waar je doorheen kunt kijken, camera's in de koplampunits die naar achteren kijken en daarmee de zijspiegels vervangen, een panoramadak, ledverlichting en een - zo lijkt het - lekker futuristisch interieur. Onder de kap ligt een Dual Energy-aandrijflijn, die erop duidt dat de Vision onder de hybriden valt.

Een handig stukje software geeft na het scannen van de lading aan waar het betreffende pakketje het best kan worden geplaatst. We zijn benieuwd wat we in de toekomst van dit studiemodel op het asfalt gaan terugzien.

(bron: AutoWeek)