donderdag 19 juni 2014

Renault bepaalt prijzen nieuwe Master

De succesvolle Renault Master heeft een facelift gekregen. Vier jaar na de introductie in 2010 is het tijd voor een nieuw aangezicht. De kunststof strip boven de grille benadrukt het grote Renault logo en brengt de Master zodoende in lijn met de binnenkort te introduceren Renault Trafic.

De nieuwe Master is er vanaf 19.990 euro, exclusief btw en bpm. Voor dat geld staat de gesloten bestelversie (L1H1) met 110 pk sterke 2,3-liter dCi klaar in Générique-uitmonstering. De L2H2-uitvoering heeft een meerprijs van 3.000 euro.

Tot de standaarduitrusting behoren ESC in combinatie met Hill Start Assist, Extended Grip, Trailer Swing Control, Adaptive Load Control en Roll-over Protection. Verder hebben alle Masters elektrisch bedienbare ramen, elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een bijrijdersbank, twee 12-voltaansluitingen en een gekoeld dashboardkastje.

Het tweede uitrustingsniveau is beschikbaar vanaf 22.990 euro. Voor dat geld krijg je een meeruitrusting bestaande uit onder meer een volledig tussenschot, een armsteun voor de bestuurdersstoel, een bijrijdersbank met draaibare laptoptafel, sjorogen in de laadruimte en een volwaardig reservewiel.Andere motoriseringen zijn de 2.3 dCi 125 pk en 2.3 dCi 150 pk. Bovendien is er een nieuwe twinturbodiesel met een vermogen van 135 of 165 pk.

Voor het eerst is de Renault Master leverbaar als gesloten bestel in een L4H2 en L4H3 uitvoering met achterwielaandrijving én enkellucht. Deze versies zijn alleen beschikbaar in combinatie met de Twin Turbo dCi 135 en de Twin Turbo dCi 165-motor. Prijzen beginnen bij respectievelijk 31.090 euro en 31.890 euro.

De nieuwe Renault Master is per direct te bestellen, de eerste exemplaren vinden in september een nieuwe eigenaar.

(bron: AutoWeek.nl)