dinsdag 7 januari 2014

Ford hangt prijskaartjes aan nieuwe Transit

Ford heeft vandaag bekendgemaakt hoeveel euro's je naar de dealer moet overmaken als je de hagelnieuwe Transit voor de deur wilt parkeren.

Vanaf april staat de nieuwe Transit, in dit geval zonder toevoegingen als Connect of Tourneo, in de Nederlandse showrooms. Z'n vanafprijs bedraagt 20.475 euro.

Ford meldt trots dat de nieuwste Transit over het hoogste laadvermogen in z'n klasse beschikt. Bovendien zouden de ECOnetic-uitvoeringen uitblinken in hun zuinigheid. Deze uitvoeringen beschikken over een 125 pk sterke 2,2-liter Duratorq TDCi dieselmotor met start/stop-systeem en Acceleration Control. Het ECOnetic aanbod valt verder onder te verdelen in zes carrosserievarianten met voorwiel-, achterwiel-, of vierwielaandrijving.

Het motorengamma bestaat verder uit 100, 125 en 155 pk sterke versies van de 2,2-liter TDCi-dieselmotor. Allen zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De L2-bestelauto heeft een volume van 11,2 kubieke meters, waardoor er nu vier Europallets meegenomen kunnen worden. De Jumbo-besteller, het grootste model binnen de Transit-familie, kan maar 15,1 kubieke meter aan materiaal meezeulen.

Vanaf april 2014 zijn de Bestelauto, Chassis Enkele Cabine en Minibus beschikbaar. De Bestelauto Dubbele Cabine, Chassis Dubbele Cabine en Kombi volgen in oktober 2014.


(bron: AutoWeek)


Ford Transit accessoires