dinsdag 9 april 2013

Ford bestel-familie compleet met Transit Courier

Ford is al even druk in de weer met het vernieuwen van z'n bestel- en personenbusjes. De Transit Courier is de laatste toevoeging, en daarmee is de cirkel rond.


Wij raken zo nu en dan een beetje de draad kwijt als we alle bestelwagens en bijbehorende personenauto's van Ford langs horen komen. Momenteel heeft Ford drie ruimtewonders in het gamma naast de Max-modellen. De Transit Custom is de grootste, en kan met zijn 'dichte ramen' daadwerkelijk bestelbus gedoopt worden. De uitvoering daarvan die gericht is op personenvervoer gaat als Tourneo Custom door het leven. Een slagje kleiner staat de Connect, die als besteluitvoering Transit Connect en als personenwagen Tourneo Connect wordt genoemd. Onderaan de ladder staat de Courier, die als personenuitvoering Tourneo Courier  is gedoopt en als besteller Transit Courier heet.Die laatste uitvoering is nu dus aan de familie toegevoegd. Ford zet hoog in op z'n kleinste bestelwagen, het merk verwacht namelijk dat de verkoopcijfers van z'n pakezels behoorlijk tegen 2016 met 50% zullen stijgen tot 400.000 stuks per jaar.
De Transit Courier beleeft samen met een variant met een verhoogd vandaag op de bestelwagenshow in Birmingham z'n debut. De besteller staat op het mondiale B-platform van Ford en meet 4,16 meter in de lengte. Met een laadruim van 2,3 kubieke meter en een maximaal laadvermogen van 660 kilo valt er in ieder geval genoeg mee te slepen in de nieuwste aanwinst van Ford. De lengte van de laadvloer beslaat 1,62 meter en is makkelijk te bereiken via een schuifdeur. Een (inklapbare) scheidingswand markeert uiteraard de grens tussen cabine en laadruim, die naar wens met of zonder venster is te bestellen. Optioneel is led-verlichting voor het bagagedeel leverbaar. Standaard is de auto uitgerust met Ford Sync en Active City Stop, een uitvoering met een verhoogd dak zal eveneens op de markt verschijnen. Een dockingstation midden op het dashboard biedt de mogelijkheid om mobiele apparaten op te laden.

Wat motorisering betreft valt er te kiezen uit een 75 pk sterke 1,5-liter Duratorq TDCi-dieselmotor en een 1.6-liter sterk dieselexemplaar met 95 pk. Wie liever benzine tankt kan kiezen voor de 1.0-liter EcoBoost met 100 pk. Vandaag wordt de auto op de bedrijfswagenshow in Birmingham volledig uit de doeken gedaan en in het voorjaar van 2014 zal hij bij ons op de markt verschijnen. Prijzen worden tegen die tijd bekend gemaakt.


(bron: AutoWeek)