maandag 22 augustus 2011

Fuso Canter opgewaardeerd

Mitsubishi komt met een aantal verbeteringen aan de Fuso Canter. De cabine onderging een facelift, er kwam een dubbele plaatkoppeling en de onderhoudsinterval werd langer.

Cabine interieur en exterieur zijn vernieuwd waarbij nieuwe stoelen, een nieuw dashboard en een nieuw ventilatiesysteem werden toegepast. De cabine is verder beter tegen roest beschermd door en nieuw kataforetisch laksysteem. Verder vergrootte men het laadvermogen en is het chassis opbouwvriendelijker gemaakt. Het chassis van de 3,5-tons variant heeft onafhankelijke voorwielophanging. Optioneel kan ESP worden geleverd op de typen 6S en 7C. De Fuso kan worden geleverd met DSG transmissie. Samen met de nieuwe Duonic koppeling kan nu worden geschakeld zonder onderbreking van koppel en vermogen. Op verzoek kan ook een handgeschakelde bak worden geleverd.

Fuso


De Fuso Canter wordt geleverd met een 3,0 liter vier-cilinder turbo diesel motor die aan Euro 5-emissienorm voldoet. De motor is leverbaar in vermogens van 130. 150 en 175 pk. De productie van de nieuwe Canter begint in september in de Tramagal fabriek in Portugal.

Bron: Transporter News