woensdag 1 juni 2011

Adria bouwt op nieuwe Renault Master

Adria bouwt als eerste een camper op basis van de nieuwe Renault Master met het vernieuwde platfomchassis: de Adria Matrix Supreme. Met de euro-5-motor is de wagen zuiniger en schoner dan zijn voorganger.

De Matrix Supreme is een halfintegraal die leverbaar is in twee varianten: de M 687 SL heeft twee in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden, die ook tot één bed om te bouwen zijn, de M 677 SC heeft een in de breedte geplaatst eilandbed. Beide uitvoeringen zijn leverbaar met een elektrisch verstelbaar hefbed boven de dinette. Adria noemt dit crossover-modellen, waarin de voordelen van een halfintegraal en een alkoof volgens de importeur zijn gecombineerd. Bij een totale hoogte van 2,85 meter blijft er onder het hefbed een stahoogte van 1,81 meter over. Wie niet voor een hefbed kiest, krijgt extra kastruimte boven de dinette én extra lichtinval via het panoramavenster. De L-vormige zithoek is om te bouwen tot een tweepersoonsbed. De wagen is geheel voorzien van ledverlichting en vloeistofverwarming van Alde.
De bijna acht meter lange camper is leverbaar met een maximaal toelaatbaar gewicht van 3.500 kilogram, maar voor bezitters van het C-rijbewijs is er ook in een variant van 3.880 kilogram. In beide versies passen motoren van 125 en 150 pk.
De wagen komt op de markt voor prijzen vanaf € 67.000. Vanaf juni is de Matrix Supreme te zien bij Adria Benelux te Dordrecht.