zaterdag 7 augustus 2010

Volkswagen Bedrijfswagens introduceert een nieuwe generatie van de Caddy. Deze compacte nieuweling is op alle punten geperfectioneerd. Zes nieuwe TDI- en TSI-motoren met tot wel 21 procent lager brandstofverbruik, nieuwe uitrustingsniveaus, de nieuwe neus, een geoptimaliseerd interieur – met uitneembare stoelen op de tweede zitrij van de personenversie – kenmerken de nieuwe Caddy.

De Caddy is de eerste compacte bedrijfswagen die standaard met ESP is uitgerust. Met deze keuze volgt Volkswagen Bedrijfswagens de strategie om bestuurder en passagiers optimale veiligheid te bieden. Ook nieuw in het segment is het aanbod van de buitengewoon effectieve zes- en zeventrapsautomaten met dubbele koppeling en Hill Hold functie. Bovendien kan de nieuwe generatie Caddy worden geleverd met langere wielbasis (Maxi) en – wederom als enige in zijn segment – met vierwielaandrijving (4MOTION). Die uitrusting is zowel in de Caddy als de Caddy Maxi leverbaar.

Maximaal laadvermogenOok is het bij de personenversie van de nieuwe generatie mogelijk om de zitplaatsen van de tweede zitrij uit te nemen. De vijfpersoons Caddy verkrijgt daarmee een maximaal laadvolume van 3.030 liter; bij de Caddy Maxi bedraagt dit zelfs 3.880 liter. Optioneel kan de Caddy ook worden voorzien van een derde zitrij, zodat zeven zitplaatsen beschikbaar zijn. Op de Caddy Maxi Trendline en Comfortline is die voorziening standaard.



Efficiënte en uitermate zuinige motorenAlle zes nieuwe motoren zijn buitengewoon geavanceerd en voldoen aan de Euro V-emissienorm. Ze zijn allemaal nieuw in het gamma en voorzien van turbo en directe inspuiting. De TDI-turbodieselmotoren met vier kleppen per cilinder leveren 55 kW/75 pk, 75 kW/102 pk, 81 kW/110 pk en 103 kW/140 pk. Deze motoren zijn uitgerust met bijzonder geluidsarme en efficiënte, directe common-railinspuiting. Alle TDI-motoren zijn standaard voorzien van een roetfilter. Als optie kan de versie met 75 kW/102 pk met een zeventraps DSG-bak worden geleverd, voor de sterkste motor met 103 kW/140 pk is een speciale zestraps DSG-bak leverbaar. De versie met 81 kW/110 pk is uitsluitend met vierwielaandrijving leverbaar.



Innovatieve BlueMotionDankzij de BlueMotion Technology is de nieuwe Caddy 1.6 TDI de zuinigste variant van het gamma: het gemiddelde verbruik bedraagt 4,9 l/100 km. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 129 g/km en een reductie van het verbruik van 0,6 liter in vergelijking met zijn ook bijzonder zuinige voorganger. Daarmee is een actieradius van 1.176 kilometer mogelijk op een volle tank. Ook de instapversie met 55 kW/75 pk is als BlueMotion-versie leverbaar. Elke Caddy die is voorzien van BlueMotion Technology is standaard voorzien van een start-stopsysteem en een voorziening die remenergie terugwint doordat de dynamo bij het afremmen de energie opslaat in de accu. Daarmee wordt de motor ontlast en brandstof bespaard.



Benzine of aardgasBij de benzinemotoren worden twee volledig nieuwe typen leverbaar, Deze geavanceerde motoren zijn uitgerust met een turbo en directe inspuiting. Met slechts 1,2 liter cilinderinhoud leveren de extreem zuinige viercilinders 63 kW/86 pk en 77 kW/105 pk. Hoe efficiënt de motoren zijn, blijkt wel uit het gemiddelde verbruik van de laatstgenoemde: slechts 6,6 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 154 g/km. Ter illustratie: het verbruik werd daarmee in vergelijking met de voorganger met niet minder dan 1,6 liter ofwel met 21 procent gereduceerd. Leverbaar blijft de extreem zuinige benzinemotor op aardgas, de 2.0 EcoFuel (CNG) die 80 kW/109 pk levert.



Nieuwe uitrustingsniveausDe nieuwe Caddy Combi wordt leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Easyline, Trendline en Comfortline. Als nieuwe voorziening is op alle versies dagrijverlichting standaard. Optioneel zijn in de bocht meedraaiend dimlicht dat is geïntegreerd in de mistlampen aan de voorzijde, dakrails (standaard op Comfortline) en het nieuw ontwikkelde radionavigatiesysteem RNS 315.



De nieuwe Caddy staat in het najaar bij de dealer in de showroom Vanaf 13 september is de Volkswagen Caddy bedrijfswagen, direct ook in de baseline-uitvoering, bestelbaar.

(bron: ATW)