dinsdag 22 september 2009

Eneco koopt 50 elektrische bedrijfswagens voor 2,3 miljoen euro

Eneco heeft op de Ecomobiel beurs in Rotterdam bekendgemaakt dat het bedrijf contracten heeft getekend voor de aanschaf van 50 Smith Ampère elektrische bedrijfswagens, de elektrische versie van de Ford Transit Connect, voor aflevering in 2009 en 2010.

De overeenkomst heeft een waarde van 2,3 miljoen euro en is gesloten met All Green Vehicles uit Maasland en Roteb Lease uit Rotterdam. Deze bestelling is een concrete stap in de vervanging van 25 % van het totale Eneco bedrijfswagenpark door elektrisch aangedreven bedrijfswagens.
 
De aanschaf is een onderdeel van de duurzame strategie van Eneco om binnen 4 jaar 500 diesel aangedreven bedrijfsauto's te vervangen door elektrische. In dit kader heeft Eneco als initiatiefnemer vorige week al bekend gemaakt mee te doen voor 300 bedrijfswagens in de grootschalige tender elektrisch vervoer van de Stichting Urgenda, samen met koplopers uit bedrijfsleven en overheid. Het contract voor de 50 Smith Ampères komt daar bovenop.
Gelijktijdig met deze aanschaf worden er op Ecostroom, Eneco's groene stroom, aangesloten oplaadpunten, NRGSPOT's, geplaatst bij de Eneco bedrijfslocaties en thuis bij de medewerkers die met de elektrisch auto's gaan rijden.
 
Smith Electric Vehicles in Engeland is marktleider op dit gebied, als oudste en grootste producent van elektrische voertuigen. Eneco heeft nu voor de Smith Ampère gekozen omdat deze uitontwikkeld en snel beschikbaar is.

(bron: Automobiel Management)