donderdag 25 juni 2009

Ford vernieuwt Transit Connect

Ford heeft haar kleine bestelauto Transit Connect een facelift gegeven. De wat hoekig vormgegeven auto heeft een wat vriendelijker voorkomen gekregen, en een geheel nieuw dashboard.

Ford Transit Connect
De belangrijkste wijzigingen aan de buitenkant zijn de gewijzigde voorbumper en grille. Ook de nieuwe koplampen en achterlichten dragen bij aan een wat modernere look. Stootstrippen aan de zijkant en andere velgen zijn ook nieuw

Aan de binnenkant van de Transit Connect huist een geheel nieuw dashboard, geïnspireerd op Fords MPV de S-Max en de Fiesta. Voeg daar nieuwe stoelen aan toe en er ontstaat toch een geheel nieuwe cabine. Gebleven zijn veel opbergruimte en aandacht voor praktische details, zoals een tegen de voorkant van het dashboard gemonteerde clipbordhouder.
Het onderstel en de motorisering van de Transit Connect is hetzelfde gebleven. Wel is de actieve veiligheid op een hoger plan gebracht door de montage van ESP. Het ESP van de Connect heeft ook een ABS (antiblokkeersysteem) met HBA (Hydraulic Brake Assist), AYC (Active Yaw Control), ROM (Roll Over Mitigation) en RMI (Roll Movement Intervention). Een ander nieuw element is HSA (Hill Start Assist). Heel veilig zijn de automatische noodknipperlichten. Bij extreem hard remmen gaan de noodknipperlichten vanzelf knipperen om het achteropkomende verkeer te waarschuwen. En nu we het toch over veiligheid hebben: alle nieuwe Connects hebben standaard een bestuurdersairbag. De bijrijder moet bij de Transit Connect nog steeds bijbetalen om bij een aanrijding in de zak te kunnen ploffen. Positief is mogelijkheid van de montage van een zeer gebruiksvriendelijk ingebouwd DVD full map navigatiesysteem.